wahhhhh.....
akhirnyer aku bejaya masak
KEK BINGKAR ROTI
menjadi ar..
aku rasa nak share cara membuat nyer
oklah tak nak cakap banyak2
aku nak tulis resepi nyer
BAHAN-BAHAN NYER
3 Biji Telur Ayam
( tak kira la gred apa pun tp aku pakai gred A)
roti batang 1 bungkus
2 senduk planta
2 senduk gula
2 senduk tepung
1/2 ting susu cair
1 sudu teh essen vanilla
pewarna kegemaran
CARA MEMBUAT
~ Masukkan roti batang yg telah dipotong sama saiz ke dalam air
panas, apa bila dah kembang boleh lah di tos dari air tersebut
~ pukul planta bersama telur sehingga kembang, masukkan tepung,
essen vanilla & pewarna kegemaran
~ Masukkan roti batang tadi dan gaul sebati, ha .... baru la masukkan susu cair & gaul lagi
~ Bila dah siap boleh masukkan dalam acuan dan bakar.....
** petua mamy
kalo tak nak kek bingkar tadi melekat kat acuan,
sapu planta kat dalam acuan tu tpi mmg betul .. tak melekat.... kikikiki
aku nak tunjuk kek bingkar yg telah aku wat...
menjadi tau... thanks mamy...
sori la bukan nak suh korang telan air liur posa nie tau
tapi nak sedap lagi simpan dalam pt sejuk
sedap... nyum2x...
sebenar nyer aku sendiri lagi lah terliur
& dapat hidu bau nyer yg sedap..
aduh......
lembut je kat dalam kek nie |
sedap... ranggup diluar lembut didalam |
aku just nak share..... (@__@)
selamat mencuba kat korang yg sudi mencuba..
XoXo...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan